• Totul Ce Trebuie Sa Stii Despre DVR - Digital Video Recorder

      Atunci cand iei decizia de a monta un sistem de supraveghere video, trebuie sa tii cont de unul dintre cele mai importante elemente ale acestuia, si anume DVR-ul, mai exact Digital Video Recorder, care este de fapt un echipament ce se ocupa cu preluarea imaginilor de la camerele de supraveghere , pe care le prelucreaza, pentru a putea mai apoi sa le stocheze pe un hard-disk sau stick usb, in vederea unei urmariri anterioare. Mai exact se ocupa cu captarea, comprimarea si stocarea semnalului video primit.
     DVR-urile se gasesc in mai multe forme, in functie de canalele video dorite, la care se poate atasa care o camera de supraveghere si pot fi vu 4, 8, 16 canale, dar exista si cu 24 sau 32.  Un canal este de fapt o mufa care ne da posibilitatea de a conecta dispozitivul cu care dorim captarea imaginilor, cu o camera de supraveghere si este important de stiut faptul ca pretul aparatului creste direct proportional cu numarul de canale.
      DVR-ul este cel mai important dispozitiv al unui sistem de supraveghere, performantele intregului sistem si calitatea imaginilor depinzand de capacitatile lui.
  Care sunt caracteristicile principale ale DVR-ului?
     Acest dispozitiv numit DVR are o serie de caracteristici esentiale, dintre care cele mai importante sunt mentionate mai jos:
  - Rezolutia, care variaza de obicei intre CIF si Full D1, CIF insemnand 352*288 pixeli, fiind cea mai mica rezolutie in acest monent si Full D1 semnifica o rezolutie de 720*576 pixeli, care este una dintre cele mai inalte rezolutii in acest moment. Este foarte important de stiut ca atunci cand rezolutia este mare, atunci si calitatea imaginilor va fi mult mai buna.
  - Compresia, se refera la modul in care imaginile ocupa spatiul pe un hard-disk, ideal fiind ca imaginile sa fie de o calitate cat mai buna, iar spatiul folosit pe hard-disk sa fie cat mai mic. Cea mai buna varianta este compresia H264, care ofera atat calitate buna a imaginilor, cat si o un spatiu redus pe hard-disk.
  - Rata de transmisie- frames per second, care reprezinta numarul de cadre pe care este capabil ochiul uman sa le perceapa, si acesta valoare este reprezentata de 25 de cadre pe secunda. De aceea, un DVR trebuie sa poata transmita exact aceasta valoare, in caz contrar, daca numarul de cadre este mai  mic, vom percepe imaginea ca fiind sacadata.
  - Transmisia net, este foarte importanta in zilele noastre, deoarece ne dorim sa putem controla de la distanta orice prin intermediul internetului, aceasta caracteristica insemnand de fapt capacitatea de a fi conectate la router, dandu-ne posibilitatea de a ne conecta la acel IP pentru a viziona transmisia DVR-ului , dar si tot ceea ce a fost inregistrat anterior.
  - Motion Detection, este o caracteristica foarte importanta deoarece in momentul in care se detecteaza miscare, are loc inceperea automata a inregistrarii. Este foarte important deoarece se economiseste foarte mult spatiu pe hard- disk si de asemenea in acel moment DVR-ul poate trimite atentionari pe o adresa de e-mail, pentru a verifica imaginile capturate.
  - PTZ- Pan, Tilt, Zoom, este acea caracteristica a DVR-ului care permite controlul camerelor cu funtii PTZ, adica miscarea camerelor si zoom-ul acestora. 
  - Audio, ofera posibilitatea de a capta imaginile impreuna cu sunetul, pentru o mai mare atentie.

  -Numarul de canale audio al DVR-ului poate fi acelasi cu cel al canalelor video, dar poate fi si mai mic.
  - 3G, unele DVR-uri care nu au posibilitatea de a se conecta la un router, poate face acest lucru daca li se conecteaza un stick de internet mobil, si este o caracteristica destul de nou aparuta la aceste dispozitive, dand posibilitatea conectarii cu usurinta pe internet.  
  - Dispozitive de stocare, in mod normal, DVR-urile nu vin dotate cu dispozitive de stocare, ele adaugandu-se ulterior, dar numarul de HDD-uri suportate sunt strans legate de performantele de inregistrare ale DVR-ului, de exemplu, pentru un DVR cu 4 canale este suficient un HDD, pe cand pentru unul cu 16 canale este preferabil sa se foloseasca 8 HDD.
  - Tipuri de iesiri video, trebuie avut grija ca atunci cand optati pentru un anumit model de DVR, acesta sa suporte toate tipurile de iesiri video moderne.
   
    Care sunt tipurile de porturi existente pe un DVR?
     Pe fiecare DVR exista pe spate un numar de porturi care au diferite functii si dintre ele, trebuie mentionate:
  - eSATA, permite adaugarea unui nou hard-disk pentru a stoca imagini si clipuri video
  - RS- 45, ofera posibilitatea de conectare la internet
  - USB, permite adaugarea unui mouse
  - intrari de alarma, conecteaza sistemul de supraveghere la o alarma
  - iesiri de alarma, ofera posibilitatea de a activa o sirena,un semnal luminos sau o atentionare pe telefon, atunci cand sistemul este declansat
  - port RS- 232, permite conectarea unei tastaturi
  - port RS- 485, este folosit atunci cand se doreste comanda camerelor de supraveghere
     Atunci cand iei hotararea achizitionarii unui DVR, trebuie sa tii cont daca iti doresti un sistem mai complex, cate canale doresti sa aiba, daca vrei sa aiba posibilitatea conectarii unor senzori de alarma, dar daca simti ca nu te descurci cu alegerea, poti cere sfatul specialistilor.

  For More Information About comenzi.ro


 • Comments

  No comments yet

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Add comment

  Name / User name:

  E-mail (optional):

  Website (optional):

  Comment: